Als je leeft volgens je diepste wensen creeer je uiteindelijk het leven dat je wilt in plaats van een gevecht te leveren tegen wat je overkomt. - Susan Smit
 

Chakratherapie

De chakra's zijn onze energiecentra. Ze vormen de verbindingsschakels tussen de ons omringende energie en de energiebanen in ons lichaam. Je kunt een chakra voorstellen als een soort wiel. Deze "wielen" staan met elkaar in verbinding als de radertjes van een klok. In de chakratherapie gaan we uit van 7 hoofdchakra's. Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere chakra's. Door de chakra's stroomt de levensenergie. Elk chakra correspondeert met een bepaald levensgebied en heeft een specifieke psychologische en lichamelijke betekenis. Door allerhande - vaak psychische - problemen kan er te weinig of juist te veel energie in een chakra terecht komen waardoor er een blokkade in de energiestroom ontstaat. Deze blokkades kunnen zich op den duur uiten in lichamelijke klachten.

De chakratherapie is er op gericht deze blokkades op te heffen zodat de energie weer optimaal kan stromen. Binnen deze therapievorm kan o.a. gebruik worden gemaakt van Bach Bloesem Remedies, Aura− en Chakrahealing, Aromatherapie, Kleurentherapie, Edelsteentherapie, Counseling en Coaching.

In de Hand biedt geen chakratherapie aan in de vorm van consulten. Tijdens de Handanalyse, Coaching en Bachbloesem therapie worden verbanden gelegd met de chakratherapie. Je krijgt naast andere handige tips in alle consulten meestal ook een Chakra-advies, oefening, meditatie of leestip mee.