De grootste dienst die je iemand kunt bewijzen, is niet dat je je rijkdom met hem deelt, maar hem zijn eigen rijkdom laat zien. - Benjamin Disreali
 

Over Miranda

foto van Miranda Ik ben Miranda van Wijk (1971). Een aantal dagen per week ben ik werkzaam bij Human Resources (HR) van de Universiteit Twente. In de resterende tijd geef ik invulling aan mijn praktijk In de Hand.

Rond 1986 kocht ik mijn eerste handleesboek. Fas-ci-ne-rend! Het was alsof ik iets dat ik lang geleden verloren was, weer terug vond. Het liet me niet meer los en er volgden al snel meer handleesboeken. Nu zijn het er zo'n 250!

In de eerste instantie dacht ik "dat leer ik mezelf wel even aan". Nou, mooi niet dus! Ik kwam er al snel achter dat veel boeken en stromingen elkaar tegenspraken en soms wel erg kort door de bocht waren. Ja, er is veel zin, maar helaas ook zeker net zoveel onzin over handleeskunde geschreven. Probeer dan maar eens als tiener, in je eentje, al die zin en onzin van elkaar te onderscheiden. Eerst maar eens wat leren dacht ik: Psychologie, Counseling & Coaching en een paar (hopelijk wijze) levenslessen. Ik wist nog niet precies welke vormen het allemaal zou gaan aannemen, maar halverwege de jaren negentig was ik er van overtuigd dat er een praktijk moest komen.

Na lang zoeken "vond" ik eindelijk een opleiding Handleeskunde volgens de theorie die mij aansprak en die het beste aansloot op mijn eigen ideeën. Ik volgde de 3 jarige opleiding en daarna nog een Masterclass-leerjaar. We blijven onze kennis met regelmaat verdiepen en uitwisselen tijdens aparte Masterclass bijeenkomsten.

Ik merkte dat ik tijdens de consulten vaak een link legde met een ander stokpaardje van me, Chakra's. Al gauw had ik dan ook het papiertje Chakratherapie op zak. Voor mij is dit een volkomen logische combinatie. Nu was er dan eindelijk tijd om ook de volgende "vonk" te ontsteken: Bach bloesemtherapie. Wat kan ik hier nog verder over zeggen? Het is -heel kort samengevat- gewoon een fantastisch middel om "emotionele" schillen af te pellen, zodat er vaak letterlijk lucht en ruimte komt in het leven van iemand om zaken aan te pakken waar het werkelijke pijnpunt zit. Geweldig!
Tevens heb ik diverse HBO-opleidingen afgerond: Loopbaanadvisering & Coaching /  Talentmanagement, Employability & HRD / Systemisch Werk (Individuele opstellingen). Een Handanalyse voor studie- of loopbaanadvies is niet meer weg te denken en is erg waardevol. Het levert een rechtstreekse bijdrage aan je eigen ontwikkeling, keuzes en groei.

Sinds 2018 ben ik als docent verboden aan de School of Inspiration in Enschede. Hier verzorg ik Inspiratieclasses over Handanalyse. Mooi om een bijdrage te mogen leveren aan het concept van SOI. En bovendien erg leuk om te doen!


mozaiek hand bal In de Hand bestaat sinds 2003 en richt zich voornamelijk op Handanalyse. Ook kun je terecht voor coaching & inspiratie sessies. De Bach bloesemtherapie is op dit moment niet beschikbaar. Tijdens de consulten worden tevens verbanden gelegd met de Chakrapsychologie en -therapie, de Elementenleer en Systemisch werk (opstellingen). Denk bijvoorbeeld aan een Handanalyse met een Bach advies of een Bach consult met Chakra oefeningen. Het is maar net welke combinatie op dat moment voor jou het beste werkt.

De praktijk is een prettige, warme ruimte en ik hoop dat mijn cliënten er ook zullen vinden wat ze zoeken. Mijn wens is om anderen in liefde en wijsheid een beetje bij te schijnen op hun levenspad. Ik kan natuurlijk niet alles oplossen, maar ik hoop van harte dat ik mijn steentje bij kan dragen op weg naar Inzicht, Bewustwording en Groei.
Tips en adviezen kan ik je aanreiken, misschien zelfs een oplossing, maar wat je er mee doet heb je - soms letterlijk - zelf In de Hand.

Miranda   handafdrukje