Als je dingen los laat, heb je beide handen vrij.
10 jaar praktijk In de Hand

Aura- en Chakrahealing

Er bestaan legio healing-technieken. In grote lijnen komen ze veelal op hetzelfde neer. Tijdens een healing wordt energie vrijgemaakt en waar nodig aangevuld zodat het zelfgenezend vermogen van de cliënt wordt gestimuleerd. De universele energie doet wat op dat moment het beste is voor de cliënt. Er kan energie toegevoegd of weggenomen worden. Hierdoor kunnen eventuele blokkades verdwijnen en wordt de doorstroming van de energie bevorderd.

Wanneer de behandelaar de energie gericht naar een bepaalde aandoening/klacht stuurt, mist het wellicht zijn uitwerking. Bijvoorbeeld: iemand heeft last van hartkloppingen. Tijdens en na de healing kan de cliënt een gevoel van rust ervaren. Maar het is dan juist zaak om de onderliggende oorzaken aan te pakken. Dat kan bijvoorbeeld zijn: angst of spanning. Als je de oorzaak niet oplost, kun je de gevolgen niet wegnemen.

Nog een voorbeeld: iemand heeft last van zijn darmen. Natuurlijk is hier een lichamelijke factor in het spel, maar we mogen niet vergeten dat er (meestal) ook een emotionele kant bij betrokken is. Veelal uiten emotionele problemen of blokkades zich op fysiek gebied. Hoe zit het bij deze cliënt bijvoorbeeld met het "loslaten" en het "verteren of verwerken" van emoties?

Door naar de corresponderende chakra's te kijken - en de psychologische achtergronden bij deze chakra’s - kunnen we hopelijk de dieper liggende oorzaken achterhalen.
Zie hiervoor de uitleg bij Chakratherapie.

Wanneer je besluit alleen een healing te ontvangen, is het niet nodig om het daadwerkelijke probleem op tafel te leggen. De energie doet immers op dat moment wat goed is voor jou. Een healing kan dan ook slechts fungeren als een accu, een reiniging, beter geaard worden of gewoon een gevoel van rust. Kortom een heerlijk kadootje voor jezelf.

Het is per persoon natuurlijk verschillend welke healingtechniek het beste gebruikt kan worden en of daarbij enige vorm van gesprekstherapie nodig is. In de Hand biedt geen healingen als zodanig aan, maar het onderwerp kan wel ter sprake komen tijdens het consult.