Iedere persoon, alle gebeurtenissen in je leven zijn er omdat je ze naar je toe hebt gehaald. Wat je ermee doet ligt in je eigen hand. - Richard Bach
 

Coaching & Inspiratie

Cliënten enthousiasmeren, inspireren en motiveren is wat ik het liefste doe. Daarom bied ik ook separate coaching & inspiratie sessies aan. Je zit niet vast aan een bepaald aantal sessies want je beslist zelf hoeveel gesprekken je nodig hebt. Wellicht is één gesprek ter inspiratie of motivatie voldoende, of heb je gewoon een klankbord of een spiegel nodig. Hoe de sessie ingevuld wordt is per persoon verschillend. We kiezen een werkvorm die voor jou op dat moment het meest passend en verhelderend kan zijn. Tijdens een sessie bij In de Hand krijg je vrijwel altijd tips, oefeningen, boekentips of informatie over een geschikte therapievorm van een andere professional.
 

Werkvormen die ik gebruik zijn:

  • Coaching & counseling
  • Systemisch Werk / Individuele opstellingen (privé situaties en werk gerelateerde vraagstukken)
  • Diverse coaching kaarten: o.a. interne adviseurs, loopbaan, talenten, kwaliteiten, kernkwadranten.
  • Snelle talentenscan vanuit de Handanalyse
  • Invalshoeken vanuit de Handanalyse, Chakrapsychologie, Bach Bloesemtherapie en huidzones, Affirmaties, Enneagram, Creatiespiraal, Mindfullness, Visualisatie, Kleurentherapie, Holisme, Psychosomatiek, EFT (Emotional Freedom Technique), NLP (Neuro Liguïstisch Programmeren), Transactionele Analyse, et cetera.

Naast lifecoaching en loopbaancoaching zijn enkele kerngebieden: Talentmanagenent, Hoogsensitiviteit (HSP), Adoptie en Pesten. Bij de thema's adoptie en pesten zijn individuele opstellingen uitermate geschikt.
 

 

Individuele opstellingen, wat is dat nou precies?

 We zitten allemaal in "systemen": je familie, je gezin, je werksituatie. Deze systemen houden zichzelf in balans als een mobile. Is er één onderdeel uit balans, dan heeft dat invloed op de rest van de mobile. Het evenwicht moet opnieuw gezocht en gevonden worden. En dit hoeft niet voor alle partijen een fijne positie te zijn. Waar wringt het?

Deze dynamiek loopt als een rode draad binnen familiesystemen en organisatiesystemen. Bij verstoorde intermenselijke relaties en bij cliënten die voor dilemma's of keuzes staan speelt die dynamiek eveneens een hoofdrol.

Soms lijkt het of je geen overzicht hebt bij een bepaald vraagstuk of specifieke situatie. Je wilt als het ware even uitzoomen om dat overzicht te krijgen, of de vraag of probleemstelling van meerdere kanten bekijken. Hiervoor is een individuele opstelling zeer geschikt.

We gaan met behulp van poppetjes of voorwerpen de situatie in kaart brengen vanuit jouw oogpunt en beleving. Hoe staan partijen tegenover elkaar? Welke obstakels staan er tussen jou en het doel dat je wilt bereiken? Waarom staat dat obstakel daar en waar komt het vandaan. Wat zou er veranderen als deze mis-en-scene anders ingedeeld is? Welke gevoelens roept dat bij je op?

Een andere vorm van opstellingen is door te werken met matjes op de vloer. Door deze matjes op bepaalde posities neer te leggen en er op te gaan staan ervaar je hoe de situatie beleefd wordt vanuit de diverse deelnemers (systeem, familie, team, organisatie). Als je dat zelf moeilijk vind kan de coach deze plekken voor je invullen, invoelen en benoemen. Welke (interne) beweging ontstaat er als je gaat schuiven binnen de opstelling? Welke emoties roept het op?

Dit is een zeer krachtige werkvorm die enorm verhelderend kan werken. Er wordt altijd iets in beweging gezet. En die beweging werkt op bewust en onbewust niveau door.