De grootste dienst die je iemand kunt bewijzen, is niet dat je je rijkdom met hem deelt, maar hem zijn eigen rijkdom laat zien. - Benjamin Disreali

Handleesdag 2011

foto workshop Foto handleesdag 2011 Op 14 mei was de "Handleesdag 2011". Het was een geslaagde dag met veel positieve reacties. Er waren ruim 45 bezoekers die zich graag lieten informeren over de toepassingen en mogelijkheden van de hedendaagse handleeskunde. Ter gelegenheid van de Handleesdag was het buurthuis aan de Vondelstraat in Hengelo feestelijk versierd en ingericht als "Handen-Museum". Er lagen tal van wetenschappelijke artikelen en onderzoeksverslagen ter inzage, handafdrukken en handenfoto's van vele beroemdheden en andere leuke wetenswaardigheden over handen, handleeskunde en nageldiagnostiek. Het quizje "Van wie is deze hand?" ging niet iedereen even gemakkelijk af. Het ging o.a. om de hand van Obama, Tatjana, de paus, Linda de Mol, etc. Zo werd de hand van Ghadaffi nogal eens aangezien voor die van Moeder Theresa of van Koningin Beatrix.

Foto handleesdag 2011 Er waren hoekjes ingericht waar je de handschaduwen en touwfiguren nog eens kon proberen. Vooral de touwfiguren zorgden voor veel herkenbaar gegiechel bij de (soms hoogbejaarde) dames. Er was gelegenheid om deel te nemen aan een nieuw handleeskundig onderzoek. En in de "Doe-het-zelf" hoeken kon je ontdekken wat de betekenis van je eigen vingerafdrukken is door afdrukjes te maken en deze te vergelijken met familie of gezin. Ook was er de mogelijkheid om je handgrootte te meten en te weten te komen wat de betekenis daarvan is. En natuurlijk was er gedurende de dag voldoende gelegenheid om vragen te stellen, mee te doen aan een prijsvraag of een praatje te maken en te genieten van een kopje koffie met een handenkoekje, hand-chocolaatje of lange vinger. De kinderen konden handenmandala's inkleuren, artistieke dieren van handjes knutselen of buiten kleurige handjes krijten.

Foto handleesdag 2011 De presentaties werden eveneens goed bezocht en de bezoekers hebben naar eigen zeggen een helder beeld gekregen over wat de hedendaagse handleeskunde allemaal te bieden heeft. Het prachtige werkterrein van een Handleeskundige heeft dus niets met voorspellen en waarzeggerij te maken, maar des te meer met coaching, studie- en loopbaanadvies, talentmanagement, (zelf)inzicht, bewustwording, groei, energieregulatie, werving & selectie, psychologie, verwerkingsprocessen en erfelijkheid.

Langs deze weg wil ik alle bezoekers hartelijk bedanken voor hun komst, het enthousiasme en alle leuke verhalen. De oplossing van de handleespuzzel was: INZICHT. Het korte consult is gewonnen door mevr. R. van Someren. Zij heeft inmiddels een handleesconsult gehad.

Vriendelijke groet,

handafdrukje

Miranda van Wijk
www.indehand. nl

Praktijk In de Hand is sinds 2003 gevestigd aan de Jacob Catsstraat 20 in Hengelo en verzorgt consulten, workshops, lezingen en gastcolleges voor particulieren, bedrijven, scholen en instellingen